רים יונס

.

יזמית טכנולוגיה ופעילה חברתית, בעלים ומייסדת משותפת של חברת הטכנולוגיה “אלפא אומגה” – חברה גלובלית שמפתחת, מייצרת ומשווקת ציוד רפואי המסייע למנתחי מוח לנווט במוח תוך כדי הניתוח.

רים נולדה וגדלה בנצרת למשפחה עובדת. היא למדה בבית הספר הבפטיסטי בעיר. לאחר מכן המשיכה ללימודים בטכניון בחיפה והשלימה תואר בהנדסה אזרחית. הקימה בשנת 1993 ביחד עם בעלה עימאד יונס את חברת הטכנולוגיה "אלפא אומגה" שהיא חברת ההייטק הערבית הראשונה בישראל. במקום להיכנע למציאות הישראלית המפלה שחסמה בזמנו את שעריהן של חברות טכנולוגיה מובילות בפני מהנדסים ומהנדסות ערביים, השניים החליטו להפוך את החסם להזדמנות ולהקים חברה מובילה משלהם. כיום החברה מעסיקה כ-100 עובדים ברחבי העולם ובישראל, כאשר 40% מהן נשים – גם בתפקידים המובילים בחברה. בשנת 2014 זכתה "אלפא אומגה" באות הוקרה על מובילות חברתית סביבתית בתעשייה מטעם התאחדות התעשיינים בצפון, ובשנת 2018 עימאד ורים זכו באות "מנהיגי התעשייה" מטעם שר הכלכלה והתעשייה ובמעמד נשיא המדינה ראובן ריבלין. בין השנים 2003-1994 ייסדה וניהלה רים יחד עם בעלה את חברת "אלפא – CAD" המתמחה באספקת פתרונות (CAD (Computer Aided Design מלאים לתחום הבניה והאדריכלות.

בנוסף לפעילותה העסקית רים מכהנת כחברת ועד מנהל במספר עמותות שמטרתן קידום חינוך, תעסוקה ויזמות. בין היתר היא חברה בוועד המנהל של העמותות קן משווה, קו אמפקט, הקרן החדשה לישראל ו- MEET, חברה במועצה הציבורית של גבעת חביבה ובמועצת המנהלים של מכללת אורט בראודה.

רים נשואה ואם לשתי בנות ובן.

משהו שלא הרבה אנשים יודעים עלי

אבא שלי היה חולה פרקינסון, ובתור ילדה קטנה חוויתי את הקושי היום יומי הזה שרק חיזק אותי. הקמת חברת "אלפא אומגה" לא קשורה למחלה שלו. עם זאת, אני רואה זכות ביכולתי להעניק חיים יותר טובים לחולים ולמשפחות שמתנסים באתגר הזה באמצעות הציוד הרפואי שהחברה מפתחת ומשווקת בכל העולם.

החלום שלי

שבאחד הימים אגדיר את הזהות שלי במילה אחת – "ישראלית", כאשר הפירוש של "ישראלית" הוא: אישה שמגיעה ממקום שיש בו גיוון, הכלה, אהבה ושלום.